Atölyelerimiz

Gastronomi

OKUL ÖNCESİNDE MUTFAK ETKİNLİĞİNİN KAZANIMLARI
Besin hazırlama çalışmalarında;
-Yiyeceklerin yapı, renk değişimlerini inceler ve sonunda yiyecekleri tatma fırsatı bulur.
-Her bir maddeyi ölçme, karıştırma ve yoğurma yaparak ince motor becerilerini desteklemiş olur.

Araç gereçleri tanıma çalışmalarında;
-Mutfak araç ve gereçlerini yakından tanıyan çocuk nelerin kendisi için tehlikeli olduğunu bilir ve tedbirli davranmaya başlar.

Pişirme esnasında;
-Suyun ateş ile buluşup buharlaşması, soğutulacak bir yiyeceğin buzluğa girdikten sonra donmasını gözlemleyerek fen ve doğa becerilerini de desteklemiş olur.
-Sağlıklı ve doğru beslenmenin önemini kavrayabilir ve yeni yiyecekler tadabilir.